Massive open online courses as disruptive innovation: possibility to help educational challenges in current times? - Szüdi, Jaroslava
Masívne otvorené online kurzy (massive open online courses, MOOC) sú bezplatné online kurzy pre veľké cieľové skupiny. Ich začiatky siahajú do roku 2008, fenoménom sa stali v roku 2012. História kurzov MOOC, ich výhody a nevýhody. Teória disruptívnej inovácie. Dôsledky pre vzdelávanie a vzdelávaciu politiku: trendy, výzvy, prekážky.