Zelené verejné obstarávanie a jeho uplatňovanie v SR - Boorová, Brigita, 1979-
Pri procese verejného zeleného obstarávania sa verejní obstarávatelia zameriavajú na znižovanie negatívnych účinkov produktov (tovarov, služieb a stavebných prác) na životné prostredie v priebehu celého životného cyklu produktov. Zelené verejné obstarávanie podporuje a motivuje výrobcov, aby vyvíjali produkty a technológie s menej škodlivým vplyvom na životné prostredie a tiež vytvára dopyt po environmentálne vhodných produktoch.