Audit a jeho úloha v ekonomickom priestore spoločnosti - Kareš, Ladislav
Cieľom účtovníctva a auditu je dosiahnuť účinnejšie, transparentnejšie a dôveryhodnejšie výkazníctvo podnikov. Základným cieľom auditu je zvýšenie vierohodnosti účtovných informácií tých spoločností, ktoré povinne zverejňujú finančné výkazy a výročné správy a ktoré majú povinnosť overenia finančných výkazov audítorom.