Ľudský kapitál a priemysel 4.0 - Tarišková, Natália, 1973-
„Priemysel 4.0“ je relatívne nový pojem, ktorý sa objavil len pred pár rokmi, avšak vyskytuje sa stále častejšie. Mnohí ho pokladajú za predzvesť prelomových čias, kedy informačné technológie doslova splynú s technológiami výrobnými. Práve toto prepojenie bude základom novej priemyselnej revolúcie. S priemyslom 4.0 sa spája aj výraz „internet vecí“, v rámci ktorého sa dá predpokladať, že výrobné nástroje budú disponovať mikropočítačmi a webovými stránkami, ktoré zlepšia ich funkcie a zabezpečia ich pripojenie do internetovej siete.