Hotely verzus Booking.com - Tvardzík, Jozef
Online rezervačné portály ako Booking.com, Trivago, Hotels.com či Expedia sú dnes najväčšími predajcami ubytovacích kapacít. Do hotelierstva priniesli revolúciu a pomohli hotelom rýchlejšie zaplniť izby. Na druhej strane sa pre mnohé stali hrozbou. Ak sa hotel nenachádza na Bookingu, ako keby ani neexistoval. S nástupom internetu sa do dvojstranného vzťahu hotel - návštevník/zákazník zamiešali tretie strany, ktoré si ukroja províziu. Pre hotely sú efektívnym marketingovým kanálom. Ak hotel chce na Booking.com uspieť, musí s ním efektívne pracovať.