Vývoj informačnej bezpečnosti v Slovenskej republike – výsledky prieskumu 2006-2015 - Beláňová, Benita, 1973-
Bezpečnosť informačných systémov sa vo všeobecnosti zameriava najmä na ochranu informácií, prevenciu a detekciu neautorizovanej činnosti používateľov a počítačov, ale aj ochranu súkromia používateľov.