Priaznivé pracovné podmienky pre zamestnancov - Šukalová, Viera
Pozitívne a negatívne faktory pracovného prostredia. Zamestnávatelia majú dbať na fyzikálne, organizačné, hygienické, estetické, sociálno-psychologické podmienky, či podmienky bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, priestorové a funkčné riešenie pracoviska. Tiež by sa mali zaoberať aj posudzovaním hluku, osvetlenia, mikroklímy a pod. Pracovné podmienky sú dôležitým faktorom podniku pri vytváraní a zachovaní si dobrej pozície na trhu.