Riziká spojené s nedostatkom pracovnej sily a ich možnosť riešenia prostredníctvom systému duálneho vzdelávania - Šíp, Roman
Chybné rozhodnutia riadiaceho manžmentu vo vydavateľsko-tlačiarenskom komplexe koncom 90-tych rokov minulého storočia má za následok nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily na trhu práce. Požiadavky zamestnávateľov na ľudské zdroje prinútili vrcholový manažment sformulovať hypotézy akútneho riešenia ich nedostatku. Výskum bol realizovaný prostredníctvom dotazníka so zámerom zistenia faktov vplývajúcich na ľudské zdroje, preferencie správania zamestnávateľov a procesy riadenia vo vydavateľsko-tlačiarenskom komplexe. Návrh riešenia danej situácie. Systém duálneho vzdelávania ako alternatíva pre zamestnávateľov.