Green building benefits - Vovk, M.S
Zelené budovy ako jeden z najzásadnejších svetových trendov, ktorý môže viesť k mnohým ekonomickým, ekologickým a sociálnym benefitom. Zelené stavby poskytujú výhody, ktoré konvenčné stavby neposkytujú, ako napríklad úspora energie a vody, redukcia odpadu, vyššia kvalita vnútorného prostredia, vyšší komfort a produktivita zamestnancov, znížené zdravotné výdavky (na) zamestnancov, nižšie náklady na prevádzku a údržbu.