Kabotáž naráží na rozepře v Unii - Kolář, Vojtěch
Menší počet kamiónov na cestách, vyššia bezpečnosť cestnej dopravy a zníženie vplyvu dopravy na životné prostredie - toto prináša kabotáž, teda dočasné poskytovanie vnútroštátnej prepravy v rámci iného štátu. Kabotážna preprava tvorí asi 3 percentá z celkového objemu prepráv realizovaných v Európskej únii, predsa vyvoláva ostré diskusie. Pravidlá kabotážnej prepravy sú ukotvené v nariadení Európskeho parlamentu a Rady č. 1072/2009.