Rotterdamská šance na sjednocení úmluv o mezinárodní přepravě - Novák, Radek
Rotterdamský dohovor - dohovor OSN o zmluve o medzinárodnej doprave tovaru vykonávanej sčasti alebo v plnej miere po mori. Obmedzenia Rotterdamských pravidiel. Komplexné ale zložité riešenie. Zodpovednosť dopravcu. Zabránenie škodám na životnom prostredí.