Examining questionnaires by fuzzy logic approaches - Hudec, Miroslav, 1969-
Dotazníky sú nevyhnutné pri zbere údajov, preto sa mnohí výskumníci venujú možnostiam zlepšovania dotazníkov, spolupráce respondentov a následnej analýze odpovedí. Nejasnosť, hmlistosť (fuzziness) je prirodzenou súčasťou dotazníkov i následnej analýzy zozbieraných údajov. Možnosti fuzzy logiky, špeciálne lingvistických zhrnutí (linguistic summary), pri (návrhovej) analýze dotazníkov aj pri vyhodnocovaní údajov pomocou krátkych kvantifikovaných viet. Štandardizácia metadát a štruktúry dotazníkov - Data Documentation Initiative (DDI). Rozpoznávanie zložitých/záťažových dotazníkov. Ilustratívne príklady.