Obstaranie majetku z prostriedkov štátneho rozpočtu z účtovného hľadiska - Konečná Veverková, Ingrid
Obce a rozpočtové a príspevkové organizácie obstarávajú dlhodobý majetok najčastejšie nákupom, a to z vlastných alebo z cudzích zdrojov. K cudzím zdrojom patria najmä prostriedky, ktoré dáva obciam a ich ROPO štát. Problematika obstarania dlhodobého hmotného a nehmotného majetku z prostriedkov štátneho rozpočtu v obci a v ROPO.