Proces zostavenia konsolidovanej účtovnej závierky - Majorová, Miriam
Po ukončení prác na zostavení individuálnej účtovnej závierky sa v štátnej správe a samospráve začína proces zostavovania konsolidovanej účtovnej závierky. Základným cieľom konsolidovanej účtovnej závierky je poskytnúť informácie o konsolidovanom celku ako o jednej ekonomickej jednotke, aby sa zabezpečilo lepšie riadenie konsolidovaného celku, jeho majetku a záväzkov, nákladov a výnosov.