Thomas Robert Malthus (1766–1834) - Pavlík, Zdeněk
Život a dielo Thomasa Malthusa k 250. výročiu narodenia (2016). Dôležitosť demografickej reprodukcie. Pôvod západnej civilizácie. Zdroje inšpirácie. Slávna Malthusova Esej o princípe populácie - prvé krátke anonymné vydanie, druhé rozšírené vydanie už pod vlastným menom. Nové popoulačné problémy vrátane medzinárodnej migrácie. Posledná Svetová populačná konferencia (World population conference) v Káhire v roku 1991.