Mezinárodní politická sociologie: výzkum praxe bezpečnosti - Daniel, Jan
Medzinárodná politická sociológia bezpečnosti ako subdisciplína politickej sociológie, ktorá sa zakladá na štúdiu bezpečnostnej praxe. Diskurzívna konštrukcia bezpečnosti a jej limity. Medzinárodná politická sociológia: teoretické vymedzenie. Štúdium praktík bezpečnosti a sekuritizácie. Metódy výskumu medzinárodnej politickej sociológie.