<The> Environmental aspect of the common agricultural policy of the European Union in the context of its reforms - Harakaľová, Ľubica, 1963-
Spoločná poľnohospodárska politika EÚ (common agricultural policy, CAP) je najrozsiahlejšia a najsofistikovanejšia spoločná politika EÚ. Pri implementácii CAP sa objavili problémy s nadprodukciou a CAP sa stala neefektívnou. Analýza reformy CAP v kontexte novozavedených environmentálnych opatrení. Porovnanie týchto environmentálnych opatrení s agro-environmentálnymi indikátormi, ktoré sú súčasťou implementácie Cardiffského procesu. I. a II. pilier CAP EÚ.