Efekty vytvárania a odvracania obchodu v rámci Európskej únie v pokrízovom vývoji svetového hospodárstva - Bittmannová, Bianka
Analýza efektov vytvárania a odvracania obchodu na pôde Európskej únie v súčasnom pokrízovom období od roku 2011. Vinerova teória colnej únie. Efekty skúmané empiricky pomocou regresnej analýzy gravitačného modelu. Zoznam krajín použitých v empirickom výskume. Výsledok regresie gravitačného modelu za rok 2011, 2013 a 2015.