Vojenská okupácia a ochrana ľudských práv - Pyteľová, Klaudia, 1985-
Vzťah medzi právom ozbrojených konfliktov a ochranou ľudských práv. Použiteľnosť ľudsko-právnych noriem počas vojenskej okupácie. Príspevok poskytuje analýzu aplikácie relevantných právnych predpisov a smeruje k preskúmaniu komplementarity, kompatibility a prípadných výnimiek pri aplikovateľnosti týchto noriem. Identifikácia praktických a právnych medzier implementácie ľudsko-právnych záväzkov a možnosti riešenia týchto medzinárodnoprávnych problémov.