Porovnanie Donbasu a Podnesterska. Východiská D. Lyncha - Goda, Samuel
Kríza na Ukrajine vyústila vo vznik dvoch separatistických entít, Doneckej ľudovej republiky (DLR) a Luhanskej ľudovej republiky (LLR). Na základe teoretického aparátu Dov Lyncha sa článok venuje analýze DLR a LLR ako neuznaných štátov. Zároveň ponúka porovnanie s Podnesterskom – neuznaným štátom, ktorý existuje už 25 rokov.