Špecifiká politického systému Brazílie: proces odvolávania Dilmy Rousseffovej z funkcie - Kucharčík, Rudolf, 1977-
Brazília je najväčšou krajinou a zároveň najväčšou ekonomikou Latinskej Ameriky. Je krajinou s veľkými sociálnymi problémami, ekonomickými rozdielmi a poznačená je aj politickou nestabilitou. Krízu v krajine prehĺbil spor medzi Dilmou Rousseffovou a jej odporcami v rokoch 2015, 2016. Dôvodom bol pokus o odvolanie z funkcie, ktorý skončil úspešne.