Kórejský polostrov a geopolitika záujmov v roku 2016 - Lajčiak, Milan
Bezpečnostný kontext severovýchodnej Ázie. Tri krajiny regiónu: Čínska ľudová republika, Japonsko a Južná Kórea – tri rozdielne bezpečnostné koncepty. Bezpečnostné výzvy Kórejského polostrova. Genéza jadrového programu KĽDR. Charakter severokórejského režimu a logika jeho prístupov. Dynamika a rast napätia na Kórejskom polostrove v roku 2016. Čína ako rozhodujúci faktor k riešeniu jadrového programu KĽDR. Ako rozlomiť začarovaný kruh.