Twitterizácia jazyka diplomacie - Mattoš, Boris, 1977-
Vývoj v oblasti informačných a komunikačných technológií v posledných desaťročiach zasiahol do všetkých oblastí života a mal tiež výrazný dopad na medzinárodné vzťahy a diplomaciu. V snahe postupného rúcania bariér medzi štátnymi autoritami a širokou verejnosťou zjednodušovaním komunikácie prirodzene dochádza k transformácii jazyka diplomacie na užívateľský jazyk sociálnej siete.