The growth of loans to households in individual EA19 countries has own limits - Kotlebová, Jana, 1969-
Súčasná nekonvenčná menová politika Eurosystému sa snaží podporiť proces oživenia ekonomiky prostredníctvom intenzívnejšieho poskytovania úverov domácnostiam a nefinančným spoločnostiam. V literatúre neexistuje konsenzus ohľadne ukazovateľa primeranej zadlženosti týchto subjektov. Zmapovanie vývoja úverov v sektore domácností z členských krajín EA19 v období 2010-2016 podľa druhu pôžičky a s využitím rôznych pomerových ukazovateľov, ako napríklad pomer úverov k HDP či pomer úverov k vkladom atď, s následným poukázaním na rozdiely v absorpčnej kapacite úverov domácností v jednotlivých krajinách.