<The> Financial Risk of Global System Instability - Hocman, František, 1983-
Globálny ekonomický vývoj ovplyvnený stagnáciou v eurozóne, recesiou v Ázii a geopolitickými krízami je ovplyvnený doteraz nepredikovanými rizikami nielen v oblasti finančníctva, ale aj rizikami v celkovom vývoji výkonu hospodárstva. Doteraz používané nástroje priamych opatrení neprinášajú rýchly a efektívny progres, preto je potrebné štandardizovať netradičné nástroje na meranie rizík krajín, nielen z pohľadu tradičných indikátorov, ale omnoho potrebnejších neštandardizovaných nástrojov naviazaných na parciálne ukazovatele výkonnosti ekonomiky. Riziko a neistota. Ohodnotenie miery rizika.