Kyjev blokádou škodí najmä sám sebe - Pressburg, Adrian Peter
Uvalenie blokády na prepravu tovarov a surovín do samozvaných republík vyhlásených v Donbase (Donecká ľudová republika a Luhanská ľudová republika). Legalizácia blokády nákladnej dopravy ako nástroj hospodárskej vojny. Znepokojený Medzinárodný menový fond. Úzka previazanosť ťažkého priemyslu v rozdelenom Donbase. Ukrajinská vláda pred náročnou úlohou zabrániť rozkladu banského a ťažkého priemyslu v Donbase. Prerušenie vzájomných väzieb medzi podnikmi. Údery a protiúdery.