Zákon o štátnej službe s komentárom - Berková, Andrea
Zákon č. 55/2017 Z.z. Cieľom zákona je vytvoriť inštitucionálny a legislatívny rámec na zabezpečenie skvalitnenia riadenia ľudského kapitálu v štátnej službe za účelom profesionalizácie štátnej správy a vymedzenia politických nominácií, a to najmä určením hranice medzi politickými a nepolitickými funkciami. V zákone sú vytvorené aj jasné mechanizmy, aby sa zamedzilo až vylúčilo meniť zamestnancov so zmenou politickej garnitúry.