Determinanty nákupného rozhodovania seniorov v podmienkach relatívnej deprivácie - Lesáková, Dagmar, 1949-
Vplyv veku ako významného determinanta v nákupnom rozhodovaní v kategórii potravín v segmente 60 a viacročných zákazníkov. Vekový segment 60 + tvorí v celkovej populácii SR približne 18 % a do roku 2030 by sa mal takmer zdvojnásobiť. Ide teda jednoznačne o segment hodný skúmania. Nákupné správanie seniorov v závislosti od typu predajnej jednotky, lokalizácie predajne, dopravy do predajne. Frekvencia návštevy predajne, plánovanie nákupu potravín. Obchodníci sa musia snažiť zmierniť negatívne dôsledky veku pri nákupných procesoch.