Legal form of agricultural entities as a factor in ensuring the sustainability of the economic performance of agriculture - Adamišin, Peter
Vstup do trhového prostredia po roku 1990 znamenal pre slovenské poľnohospodárske podniky komplikované štruktúrne, ekonomické a sociálne zmeny. Článok hodnotí ekonomickú výkonnosť poľnohospodárskych podnikov na Slovensku v závislosti od ich právnej formy. Dokázalo sa, že právna forma alebo spôsob organizácie a manažmentu procesov vo vnútri podnikov mal dopad na ekonomickú výkonnosť poľnohospodárskych subjektov.