Současné typy úsporných nevratných palet I. - Vítek, Miloslav
Väšina používaných paliet na svete sa stále vyrába z dreva. Veľký potenciál majú aj transformované materiály lignocelulózovej bázy ako vlnitá lepenka, vinuté trubice, lepenkové profily či voštiny. Začínajú ich využívať veľké firmy ako IKEA alebo General Electric. Charakteristika paliet IKEA. Hlavné výhody lepenkových paliet.