Use of the game theory for analysis of forest enterprise managemnent in timber market under conditions of information asymmetry - Šulek, Rastislav
Teória hier je súbor matematických metód, ktoré sa zaoberajú konfliktnými rozhodovacími situáciami s väčším počtom racionálnych účastníkov. Trh s drevom a možnosti, ktoré poskytuje teória informačnej asymetrie – kompenzačný systém, princíp signalizovania a princíp odhaľovania, pričom efektívne stratégie správania sa lesných podnikov a odberateľov dreva na trhu s drevom je možné analyzovať práve pomocou teórie hier.