Komplikované účtovné prípady – započítanie pohľadávok a záväzkov a zmena v osobe veriteľa alebo dlžníka - Jakubíková, Hana
Účtovné prípady týkajúce sa započítania pohľadávok a záväzkov, alebo keď dôjde k zmene v osobe veriteľa alebo dlžníka. Tieto účtovné prípady treba vnímať v účtovnej a daňovej rovine a nezabúdať na hmotnoprávne aspekty ich správy. Pojmy pohľadávky, záväzky, deň účtovného prípadu a ich ocenenie. Príklady týkajúce sa započítania pohľadávok a zmeny veriteľa.