Archivácia a ochrana účtovnej dokumentácie - Hudecová, Ivana
Archiváciu účtovnej dokumentácie upravuje zákon o účtovníctve. Zákon ustanovuje lehoty, počas ktorých sú účtovné jednotky povinné účtovnú dokumentáciu uchovávať. Tiež povinnosť zabezpečiť ochranu účtovnej dokumentácie proti strate, krádeži, zničeniu alebo poškodeniu. Účtovné jednotky sú povinné ochraňovať aj technické prostriedky, nosiče informácií a programového vybavenia. Registratúrny poriadok.