Vplyv politického leadershipu na vzostupy a pády republikánskej strany - Džatková, Veronika
Vzájomné prepojenie medzi rozsahom zastúpenia etablovaných konzervatívnych pilierov vo vybraných administratívach prezidentov a vzostupmi a pádmi Republikánskej strany. Výsledkom analýzy je zistenie, že pôsobenie politického lídra - prezidenta na ideologickú kompaktnosť a preferencie politickej strany je možné považovať za kľúčové pre volebný úspech republikánskeho prezidenta a zároveň aj renesanciu pravého politického spektra v USA.