Taxonómia učebných úloh vo vyučovaní geografie - Csachová, Stela
Proces tvorby učebných úloh s geografickým obsahom, ktoré možno považovať za vhodné na zisťovanie vedomostí žiakov podľa hierarchie Bloomovej taxonómie, revidovanej Andersonom, Krathwohlom v dvoch úrovniach - úroveň vedomostí a úroveň kognitívnych procesov. Článok uvádza aj príklad zvyšovania kognitívnej náročnosti úlohy na príklade úloh z regionálnej geografie sveta a Slovenska.