Úvahy o současné demokracii - Šaradín, Pavel
Esej, ktorá ukazuje, že niektoré politické názory z obdobia aténskej demokracie sú prijateľné aj dnes. Oživenie demokracie prostredníctvom rôznych foriem účasti, v podstate aktívneho občianstva, ktoré pre Aristotela bolo zakotvené demokratickou ústavou, najmä aténskou.