Vývoj univerzít v Európe od Bolonskej univerzity po Bolonský proce (komparácia selektovaných aspektov) - Čikešová, Mária
Definícia Bolonského procesu. Vznik a právne postavenie univerzít. Vnútorná štruktúra univerzít a hospodárstvo. Štúdium na univerzitách a uznávanie akademických titulov. Mobilita a medzinárodný rozmer univerzít. Vedecká činnosť univerzity.