Hotovostný peňažný obeh v SR v roku 2016 - Vlnková, Milada
Hodnotenie hotovostného peňažného obehu v SR v roku 2016, ktorý sa niesol v znamení rastúceho dopytu po hotovostných peniazoch. V roku 2016 nebola emitovaná žiadna eurobankovka zo série Európa, dosiaľ boli vydané tri eurobankovky druhej série, a to v nominálnej hodnote 5 €, 10 € a 20 €. Ďalšia, v poradí štvrtá eurobankovka s nominálnou hodnotou 50 € bola emitovaná 4. apríla 2017.