Proměny městské zeleně a bezpečnost města - Kupka, Jiří
Mesto a bezpečnosť. Ambivalentný vzťah k prírode a k zeleni. Strach z lesa v asociácii s temnotou a neznámym u detí ako aj u dospelých. Na druhej strane - malebné miesto - ako panenská príroda a morálne neporušený prostý život s ňou spojený. Les a príroda v literárnych dielach. Niekoľko príkladov z minulosti, ktoré ukazujú, že zeleň bola často vnímaná v súvislosti s bezpečnosťou či s pocitom bezpečia.