Podnikateľ musí zabezpečiť ochranu osobných údajov zákazníka - Trizuliak, Tibor
Ochrana osobných údajov - povinnosť podnikateľov. Ostatná novela zákona v tejto oblasti zaručila viacero zmien (medzi ktoré patrí najmä zrušenie bezpečnostných smerníc), čím však nedošlo k obmedzeniu bezpečnostných opatrení. Podnikatelia aj naďalej zodpovedajú za ochranu osobných údajov pred ich poškodením, zničením, stratou, zmenou, neoprávneným prístupom a sprístupnením, poskytnutím alebo zverejnením, ako aj pred akýmikoľvek inými neprípustnými spôsobmi spracúvania. Ide hlavne o podnikateľov, ktorí prevádzkujú, či využivajú kontaktné formuláre potrebné na identifikáciu zákazníka.