Pod kórejským sudom pušného prachu sa rozhorelo - Pressburg, Adrian Peter
Kim Čoung-un ako nevyspytateľný protivník Západu a Južnej Kórey. Ovládanie mysle, správania a hodnotového sveta občanov Severnej Kórey. Urýchlenie severokórejského jadrového programu. Ambivalentný vzťah Ruska a Číny k svojmu ťažkozvládateľnému susedovi. Vyslanie bojového zoskupenia amerických plavidiel ku kórejským brehom. Napätie na Kórejskom polostrove.