Budúcnosť je už tu - Kláseková, Martina
Od januára 2018 zmení európska smernica tvár bankovníctva. Europolitici pripravili smernicu o platobných službách druhej generácie. Otvorenie bankového sveta aj pre iných konkurentov má priniesť inovácie, širšie, lacnejšie a bezpečnejšie služby. Banky budú mať povinnosť otvoriť sa tretím stranám. Niektoré spoločnosti testujú prelomové technológie ako je technológia blockchainu.