Segmentácia čitateľov s využitím text miningu - Parmová, Bianka
Analýza správania čitateľov na internetovej stránke poskytuje tvorcom webu i tvorcom webového obsahu cenné informácie, ktorých využitie môže zvýšiť zisk prevádzkovateľovi stránky. Odhalenie najpopulárnejších tém preferovaných čitateľmi umožňuje získať lepší prehľad o tom, o ktorý typ obsahu je najmenší záujem a, naopak, ktorá téma je pre čitateľov najzaujímavejšia. Segmentácia online čitateľov na základe prečítaných článkov podľa tém s využitím hĺbkovej analýzy textu.