Úlohy vzdelávania v Slovenskej republike v kontexte stratégie Európa 2020 - Gonda, Vladimír
Ekonomický rozvoj v súčasnosti založený na znalostiach. Kľúčová podporná úloha Európskej únie v rozvoji systému vzdelávania. Ciele v stratégii Európa 2020 pre oblasť vzdelávania. Prepájanie vzdelávania s trhom práce. Problematika predčasného ukončenia školskej dochádzky. Závislosť kvality vzdelávania od jeho financovania.