Efektívnu prevádzku pýtajú aj nevýrobné budovy - Marianyi, Peter
Znižovanie spotreby energie nástupom nových technológií a vznikom moderných priemyselných podnikov. Koncipovanie montážnych hál a výrobných liniek ako nízkoenergetických. Dodržiavanie platných predpisov o energetickej úspornosti. Vykurovanie, klimatizácia a osvetlenie ako najväčší požierači energie. Využitie fotovoltiky integrovanej priamo do konštrukcie budovy. Ako dosiahnuť čo najväčšie energetické úspory v budovách.