Inštitucionálne a makroekonomické prostredie firiem - Kittová, Zuzana, 1975-
Skúmanie hospodárskych porúch z nedávnej minulosti poukazuje na to, že jednou z príčin ich vzniku bolo zlyhanie princípov dobrej správy spoločností. Táto skutočnosť otvorila možnosť presadenia sa alternatívnym ekonomickým prúdom, ako je nová inštitucionálna ekonomická teória. Správne nastavenie formálnych, neformálnych inštitúcií a organizácií má zásadný vplyv na hospodársku realitu, na inštitucionálne prostredie, v ktorom pôsobia firmy.