Problematic aspects of technology education in Slovakia - Hašková, Alena
Výsledky výskumov a štúdií zameraných na súčasný vývoj a kvalitu technologického vzdelávania, ktoré sa realizovali najmä na nižších stredných školách na Slovensku. Skratka STEM ako náhrada pojmu prírodné vedy (STEM: Science, Technology, Engineering and Mathematics). Záujem mládeže o predmety a kariéru v oblasti STEM. Školská politika a jej vplyv na výučbu STEM. Nedostatok učiteľov s hlavnou kvalifikáciou na oblasť STEM. Regionálne rozdiely v prístupe k vyučovaniu technológií.