Science in the trap of fraud and corruption - Luby, Štefan
Pojem patologická veda. Historická perspektíva. Dôvody výskytu podvodov. Klasifikácia nekorektného správania sa vo vede (napr. falšovanie a vyrábanie údajov, plagiátorstvo, obchodovanie so spoluautorstvom, defraudácia finančných zdrojov, nesprávne grantové praktiky). Najviditeľnejšie príklady podvodov v rozvinutom svete. Poradie krajín vo významných prípadoch vedeckých podvodov. Problémy v strednej a východnej Európe vrátane Slovenska. Výskumná kapacita Číny. Politiky podporujúce integritu výskumu.