Vnímanie značky Fair trade zákazníkmi na Slovensku a v Českej republike - Moravčíková, Katarína
Fair trade spája ciele rozvinutých krajín, ktoré sa snažia o väčšiu udržateľnosť a spravodlivosť, s potrebami rozvojových krajín, ktoré tieto zmeny najviac potrebujú. Umožňuje občanom v úlohe spotrebiteľov svojím konaním dopomôcť k zmene v prospech výrobcov v chudobných krajinách. Fair trade sa v súčasnosti stáva veľmi aktuálnou témou nielen pre podniky, ale aj pre samotných zákazníkov, ktorí začínajú nakupovať fair trade výrobky. Zákazníci kúpou výrobkov s označením fair trade vyjadrujú solidaritu s tými, ktorí tieto výrobky vyprodukovali. Súčasná situácia fair trade na Slovensku a v Českej republike. Vnímanie fair trade zo strany slovenských a českých zákazníkov.