Chápanie značky z pohľadu kruhovej ekonomiky - Vaško, Peter
Chápanie významu značky súvisí so záujmom spotrebiteľov. V súčasnosti sa tento záujem spotrebiteľov, najmä v dôsledku negatívnych dopadov ľudskej činnosti na životné prostredie, začína orientovať na ekologicky prijateľné statky. Túto skutočnosť si spoločnosti uvedomujú a začínajú sa tomuto trendu prispôsobovať minimalizáciou negatívnych dopadov svojej činnosti na environmentálne prostredie. Do všeobecného povedomia sa taktiež dostávajú pojmy ako ekologická modernizácia a kruhová ekonomika. Práve spomínaná kruhová ekonomika predstavuje komplex riešení pre budovanie značky v oblasti produkcie environmentálne nezávadných produktov a služieb.